Brengen & Halen

Bij slecht weer

Bij Vrijland speelt je kind 99% van de tijd buiten, ook als het regent. Onder onze tarpen (regendoek) vermaken de kinderen zich prima met een spel, een boekje of het maken van een tekening. Het liefst spelen de kinderen lekker ín de regen. Goede kleding is bij Vrijland van groot belang!

Bij extreem koud of gevaarlijk (on)weer spelen we in onze schuillocaties. Een schuillocatie is een schoolgebouw waar we het hele jaar door de beschikking hebben over meerdere ruimtes. Een schuillocatie is tevens de ophaallocatie als het te gevaarlijk weer is om met de bakfiets onze fietsdienst te rijden. We communiceren bij zeer slecht weer op de dag zelf of de fietsdienst al dan niet rijdt en waar je je kind kan ophalen.

Eerder ophalen

Wil je je kind een keer iets eerder ophalen dan dat de fietsdienst door jouw wijk rijdt? Dan zorgen we dat we niet te ver het bos in zijn en dichtbij een geschikte ophaallocatie. Ook kun je je kind altijd ophalen aan het begin van onze fietsroute. Elke groep is mobiel bereikbaar, dus neem bijtijds contact met ons op.

Brengen en halen op een studiedag

Heb je je kind opgegeven voor opvang tijdens een studiedag? Dan kun je je kind tussen 8.00 en 8.15 uur brengen op het schoolplein van je eigen school. Daarna fietsen we via een vaste route door de wijk naar onze speellocatie. Zolang het voor ons praktisch haalbaar is, kunnen we je kind ook thuis ophalen.

Voor de terugreis geldt hetzelfde als op een reguliere bso dag; we kunnen je kind thuis brengen.

Brengen en halen op een vakantiedag

Op vakantiedagen maken de meeste ouders graag gebruik van onze fietsdienst: we halen je kind tussen 8.15 en 8.45uur bij je thuis op (vertragingen onderweg zijn altijd mogelijk). Zolang het voor ons praktisch haalbaar is, doen we dit.

Op vakantiedagen kun je je kind ook tussen 8.00 en 8.15 uur naar het schoolplein van de Joost van den Vondelschool of van de Aloysiusschool brengen. Later in de ochtend je kind zelf naar de speellocatie brengen kan uiteraard ook.

Voor de terugreis geldt hetzelfde als op een reguliere bso dag; we kunnen je kind thuis brengen.