Veiligheid & Gezondheid

Een natuurlijke uitdaging

Kinderen leren bij Vrijland door te ontdekken en te spelen. De natuur biedt ze de ruimte en daagt ze volop uit. Het spelen in de vrije natuur en de hang naar avontuur brengt risico’s met zich mee. Een goede balans tussen kinderen de ruimte geven en te leren omgaan met aanvaardbare risico’s zien wij als een grote verantwoordelijkheid.

Wij willen kinderen leren zelf aanvaardbare risico’s in te schatten. Wij hebben per leeftijdsgroep regels en afspraken gemaakt ten aanzien van alle elementen die kinderen in de natuur tegen kunnen komen: water, lucht, land en vuur. Daarnaast hebben wij van elke speellocatie de risico’s in kaart gebracht en maatregelen getroffen.

Heb je interesse in ons beleidsplan Veiligheid & Gezondheid? Laat het ons weten!

Onze bakfietsen

Onze bakfietsen worden in Nederland geproduceerd door De Fietsfabriek en De Redding, ze voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. De fietsen zijn niet volledig elektrisch maar hebben elektrische trapondersteuning. De kinderen zitten verplicht in een gordel of een beugel. Wij laten onze bakfietsen professioneel onderhouden door Bob van Onderhoudmijnbakfiets.nl. Wij fietsen zoveel mogelijk over wegen waarbij het fietspad gescheiden is van gemotoriseerd verkeer.

Een sanitaire stop…

Een sanitaire stop in het bos? Moet je kind naar de WC voor een ‘grote boodschap’? Geen probleem, die doen we zoveel mogelijk voor vertrek op school. Voor de hoge nood hebben we zakjes, wc papier, handschoenen, etc bij ons. Voor de kleine boodschap mogen de kinderen  een mooie boom of een bosje uitkiezen!

Teken

We zijn veel in de natuur en lopen daarmee ook risico op een tekenbeet. Na elk bezoek aan Vrijland adviseren wij je kind te controleren op teken. We adviseren je om je kind lange kleding te laten dragen om zo het risico op een tekenbeet te minimaliseren. We maken gebruik van de app teken alert en houden hierbij rekening met de speellocaties.

Voor meer informatie over teken en de ziekte van Lyme klik je hier